Wedding Cinematopgraphy

Rólunk

Kedves Látogató! Üdvözöllek az oldalunkon.

Krecz Zoltán vagyok, 2001 óta élek Budapesten. Hosszú ideje foglalkozom fotózással és videó készítéssel. Az első videóim elkészítése 1988-ra datálhatóak, amikor az iskolám Panasonic M7-es VHS kamerájával különböző eseményeket rögzítettem. Titokban gyermekkorom óta szerettem volna filmezéssel foglalkozni. Mindig érdeklődéssel és izgalommal figyeltem a filmesek munkáját, mert azt egy titokzatos és misztikus világnak tartottam.

Hogyan is kezdődött?


Sok-sok évvel ezelőtt ismerkedtem meg Janics Attila fotográfussal, aki később a legjobb barátom lett. Ő adott először a kezembe profi tükörreflexes fényképezőgépet. Beleszerettem a fotózásba, így beszereztem én is egy DSLR gépet. Együtt jártunk fotózásokra, sportesemények megörökítésére. De ettől is jobban izgatott a mozgó képek felvétele.


Kezdetben családi, ünnepi eseményeket, nyaralásokat filmeztem. Folyamatosan képeztem magam mint vágó és operatőr, így később cégeknek készítettem bemutató és oktató filmeket.

Attila barátom bíztatására kezdtem el esküvők és rendezvények megörökítésével foglalkozni. Feleségemmel, Tomory Szilviával megalapítottuk a viatom cinematography-t. Ő kezdetben asszisztensként segítette a munkámat, de ma már képzett operatőrként dolgozunk együtt, így egyszerre több perspektívából tudjuk megörökíteni az eseményeket.


A cinematográfia szó a mozgófényképezés tudománya és művészete, ami a görög kinesis (mozgás) és gráf (leképzés, rögzítés) szavakra vezethető vissza, azonban ilyenformán kinetográfiáról beszélnénk – a „cinematográfia” a cinema szó és a kinetográfia kifejezés közötti összemosódás.

 

Hisszük, hogy egy igényesen elkészített rövid film, ami kihangsúlyozza az esemény legszebb és legérdekesebb pillanatait, (ami dramaturgiával, filmes hatással fűszerezett, az esemény hangulatához, ízlésvilágához igazított vágásokkal és zenei aláfestéssel készült) mind nekünk, mind a megrendelőnek felejthetetlen élményt fog nyújtani.

 

 

X